EPIZODE

01 Straža

V noči med 3. in 4. majem usodnega leta 1980 na hodniku ljubljanskega Kliničnega centra stojita dva stražarja. Pacient, ki ga stražita, je Josip Broz Tito.

Jure Godler, Aljoša Ternovšek, Andrej Nahtigal, Ludvik Bagari

02 Kapital

Trideset let pozneje. Za zasliševalsko mizo NPU sedeta nekdanja kolega in sodelavca. Inšpektor Rene Arko, sin enega od stražarjev pred Titovo sobo, se je znašel na drugi strani zakona.

Jure Godler, Jonas Žnidaršič, Ludvik Bagari, Matjaž Tribušon, Aljoša Ternovšek

03 Smrt generala

V skromnem stanovanju v Mariboru osamljen umre general Ciril Arko, nekoč navaden stražar pred Titovimi vrati.

Jure Godler, Ludvik Bagari, Matjaž Tribušon, Dušan Jovanovič, Marko Bratuš, Nina Jeglič

04 Janezov evangelij

Brat Janez, agent RKC, ima opravke v skriti postojanki albanske mafije. V sobanah slovenskih voditeljev završi. Preplah na levi in desni.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Jan Šiško, Marko Ružić, Luka Lukić, Jure Mastnak

05 Izpoved genija

Dobitnik Nobelove nagrade za znanost dr. Zidar v Odmevih z Eriko Žnidaršič. Spremlja ga trofejna žena, njo pa legendarni spletni poročevalec Pero Paparazzo.

Jonas Žnidaršič, Katarina Čas, Sebastian Cavazza, Jože Robežnik, Erika Žnidaršič

06 Zapuščina

Maribor. V skromnem očetovem stanovanju inšpektor Arko odkrije skrivnostno Titovo ovojnico. V Ljubljani se Barbra in Sebastjan sproščata po napornem dnevu.

Jure Godler, Katarina Čas, Sebastian Cavazza

07 Zadavljena ljubezen

Pretresljiva pripoved dekleta o poskusu posilstva. Pero Paparazzo razkrije véliko skrivnost največjega slovenskega pesnika.

Jonas Žnidaršič, Nina Rakovec, Jože Robežnik

08 Odpoklicani stražar

Barbra uživa v iskrenem pogovoru. Rene odkrije izgubljeni svinčnik in se v družbi Forenzika poslovi od bivšega vojaka.

Jure Godler, Katarina Čas, Sebastian Cavazza, Marko Derganc, Aljoša Ternovšek

09 Razočarana gospodinja

Barbra svetuje prijateljici, medtem ko Pero Paparazzo dopolnjuje svojo zgodbo o Prešernu. V laboratoriju Rene in Forenzik prebudita strahove iz preteklosti.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Katarina Čas, Marko Derganc, Jože Robežnik, Jani Sever

10 Prešernova šifra

Bivša starleta odkrije novo obsesijo, ki jo popolnoma prevzame. Forenzik se spoprime s preprostim, a sofisticiranim kriptološkim problemom.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Katarina Čas, Marko Derganc

11 Bleščeče čisto

Bratu Janezu zasliševanje ne diši. Zaradi izjemne občutljivosti dogodkov se na Škofijskem uradu neradi odločijo za skrajni ukrep. Barbra še kar drgne.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Katarina Čas, Jure Mastnak

12 Naloga vseh nalog

Angelina na sledi skrivnostnega morilca. V predsedniškem kabinetu se hlastno poženejo v igro, medtem ko desnica izigra svoj tihi adut.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Nina Rakovec, Marko Bratuš, Jure Mastnak, Teo Rižnar

13 V Črno luknjo

Barbra se odpravi v mesto po nakupih. Forenzik v Prešernovih Poezijah odkrije s primerom nepovezano skrivnostno posvetilo neznani mladi dami, ki pa ga bo treba še dešifrirati.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Katarina Čas, Marko Derganc

14 Bitka brez ranjencev

Pero se nevede znajde na sledi vélike zarote. V Kočevskem Rogu organizrana akcija državnih organov naleti na oster protest. Predsedniški kabinet se takoj odzove.

Ludvik Bagari, Jože Robežnik, Jure Godler, Žiga Polajnar, Luka Juhart, Jan Kok, Jure Mastnak, Marko Derganc

15 Made in America

Čarobno jutro v Kočevskem Rogu se zaključi z nočno moro. Barbra razmišlja o ljubezni in nje zagatah. Zadoščenja ne najde. Fotografija osamljenega mladeniča.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Katarina Čas, Lado Bizovičar, Žiga Polajnar, Luka Juhart, Jan Kok, Luka Kandrič

16 Divja zver

Pero se preiskovalcem izmika s citati iz stare radijske igre in skriva svoje zveze z gejevskim lobijem. V intervjuju z Barbro Zidar izve malo novega in slabo zastopa novinarske barve.

Jonas Žnidaršič, Jože Robežnik, Katarina Čas, Marko Mandić

17 Podgane

Rene se požene za prvo koordinato Prešernove šifre. V Kočevskem Rogu odkrije brlog velikana, ki se ga ne sme buditi. Forenzik preseneti z novimi podatki.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Marko Derganc

18 Stezosledec

Dan prej Brat Janez poišče prevoz do Črne luknje in prehiti Reneja. Janezov mladi kolega je bolj zgovoren. Zgodbe o digitalizaciji cerkve in tolmačenih razprtijah.

Jonas Žnidaršič, Marko Bratuš

19 Črepinje sreče

Janeza na sledi muči hrbtenica, njegovi medikamenti povzročijo nenavadne privide. Barbro pred Sebastjanom izdajo njena mehka kolena. Arko ne verjame v neznane leteče predmete.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Katarina Čas, Sebastian Cavazza, Lado Bizovičar

20 Zaboj vseh zabojev

Partizan Mirko prepelje skrivnostni zaboj v varnejše skrivališče. V bližnji gostilni se ob kartah razvnamejo strasti. Barbra išče. Zbirajo se prve pustne maske, Slovenija se bo kmalu predala norosti.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Nina Rakovec, Lado Bizovičar, Jože Robežnik, Marko Bajželj, Peter Poles, Dani Bavec, Miha Čeak

21 Digitalna revolucija

Barbra odkrije načrte, ki jih ne razume. Pero Paparazzo s pretresljivim poročilom in zgodbo o slovenskem venerinem griču, ki se je je še včeraj otepal. Barbra se obrne po nasvet k prefriganemu staremu znancu.

Katarina Čas, Zmago Jelinčič

22 Wikipedija poje

Angelina jemlje zasliševanje skrajno resno, pove več, kot se od nje pričakuje. Fotografija mladega partizana na spletu buri duhove. Nemir se seli tudi v vrh republike, kjer več ni mogoče krotiti čustvenih izbruhov.

Jonas Žnidaršič, Nina Rakovec, Lado Bizovičar, Marko Derganc, Jure Mastnak

23 Spartacus09

Barbra išče pomoč v zasebnem sektorju in zabrede v računalniško podzemlje slovenskih hekerjev. Reneja v službi preseneti usodno sporočilo notranje ministrice. S steklenico viskija in šahovskimi figurami pod pazduho se pretresen izgubi v noč.

Jure Godler, Katarina Čas, Blaž Zupanc, Tristan Plešec, Jaka Nikitovič

24 Vpad v Udbo

Arku zasliševalska logika zapre usta. Ob rutinskem preverjanju obskurnih referenc ga sled pripelje do Umetnika, ki ga napoti v stare tajne policijske arhive. Rene se z zvijačo dokoplje do dokumentov, ki ne razkrivajo ničesar.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Dragan Živadinov, Zoran Fabić

25 Mati

Angelina v zasliševalnici kljub nekultiviranemu občinstvu nadaljuje s svojim recitalom. Zgodba o partizanski materi in mladem ostrostrelcu. Arko poroča o skrivnostni zaroti umetnikov iz prejšnjega stoletja in nekoč skrivni organizaciji NSK.

Jonas Žnidaršič. Jure Godler, Nina Rakovec, Maks Kernel, Katja Buda, Gregor Hvastja

26 On Ivan

Mladi hekerji kontemplirajo Zidarjeve načrte in ugibajo o smotrnosti nakupov bivšega obrambnega ministra. V laboratoriju smo priča rojstvu prvega virtualnega Slovenca. Barbro okoliščine prisilijo v priklop na mrežo.

Katarina Čas, Sabastian Cavazza, Blaž Zupanc, Tristian Plešec, Jaka Nikitovič

27 Obračun pri PK koralu

Rene se ne pusti zasliševati. Barbra se kot kibernetični poskusni zajček prepusti strokovnjakom. Zidarjev peklenski načrt se odvija po svojem peklenskem načrtu, brat Janez pa je primoran zavihteti žezlo pravice.

Jonas Žnidaršič. Jure Godler, Katarina Čas, Sebastjan Cavazza, Blaž Zupan,

28 Postojna

Zidar podari Ljubljani pametno darilo, ki Perota ne prepriča. Reneja radovednost pripelje v Postojno, a ga je nekdo prehitel. Barbra se zave blažene nevednosti državnega vrha.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Katarina Čas, Sebastian Cavazza, Ludvik Bagari, Jože Robežnik, Manca Dorrer,

29 Ljubezen vseh ljubezni

Arko v postojnski knjižnici odkrije zaprašeno ljubezen iz bivšega državnega zakulisja, z zanimanjem prisluhne zgodbam o ženskah velikega vodje. On Ivan prepriča nedolžnega mimoidočega ljubitelja filmov.

Jure Godler, Ludvik Bagari, Manca Dorrer, Marcel Štefančič jr.,

30 Lucija na nebu z diamanti

Forenzik na preizkušnji. Policija na prizorišču pustnega incidenta naleti na trd oreh. Cerkev se ne pusti zmesti, medtem ko Arko nerad prebira tujo korespondenco. Prepisani se poslovijo od prve sezone.

Jonas Žnidaršič, Jure Godler, Marko Derganc, Žiga Pokorn, Rok Kleč, Tomi Samardžija,